Verslag shootboxing in de autotron

Verslag Shootboxing: Topsport in de autotron

Gisteren was de autotron in Rosmalen het decor voor het shootboxinggala
van Team Souwer en Fightclub Den Bosch. Ik had via de manager van Team Souwer, Eddy Coutinho, twee plaatsen gekregen aan een VIP-tafel. Het is echt een prachtige avond geworden.
Samen met mijn exit-teamgenoot en trainingspartner Christophe Deferme, kwamen we rond 18u00 aan in de autotron. Na even aanschuiven werden we door Eddy Coutinho afgehaald en naar onze plaatsen begeleid. Nu kwam de verrassing van de avond:
we bleken aan de tafel van Team Souwer zelf te mogen zitten.
We hadden dan ook de eer en het genoegen om de hele avond door te brengen in het gezelschap van Andy Souwers ouders, familie en vrienden. Echt heel vriendelijke mensen.
Enkele minuten voor de aanvang van het gala kwamen er enkele Japanse mensen richting onze tafel. Het bleek een delegatie te zijn van de Japanse shootboxingfederatie. Het hoofd van de federatie kwam de ouders van Andy persoonlijk begroeten en feleciteren. Ongeloofelijk hoeveel respect die man toonde, echt mooi om te zien.
Na de begroeting hield de voorzitter van de federatie een toespraak in de ring.
Daarna ging het gala stipt om 19u00 van start. Hieronder volgt een verslag van de partijen.

BLAUW                                                  ROOD

eerste partij: B-klasse 5X2min.
Tommy Gunn (Team beast of the east) VS Rudien Davis (Fightclub Denbosch)

In de eerste ronde kwam Rudien dikwijls door met korte krachtige stootcombinaties gevolgd door knieën. Ook stootcombinaties van Tommy werden dikwijls gecounterd met harde knieën. Tommy scoorde veel met harde rechtse low kicks. Op het einde van de eerste ronde kwam Rudien even door met een harde spinning back fast die maar net zijn doel miste. Tommy wist deze actie te counteren met een loeiharde rechtse low kick. Rudien lijkt veel last te hebben, maar de bel gaat.
In de tweede ronde vliegt Tommy er in met een hevige stootcombinatie gevolgd door een rechtse low kick. Rudien valt en krijgt 8-tellen.
Rudien beslist van verder te gaan, maar na nog een harde rechtse low kick is het einde partij.

Tommy wint op TKO.

tweede partij: B-klasse 5X2min.
Twan Aarts (Calmaro Gym) VS Zacharia (Hambaken Gym)

Zacharia opent de partij met drie harde frontkicks. Twan weet deze alledrie te pareren en neemt over met een hevige stootcombinatie. Zacharia countert met knieën.
Twan zet gedurende de rest van de ronde veel druk naar voor en drijft Zacharia in de touwen. Zacharia lijkt in de touwen even in de problemen te komen, maar kan zich toch herstellen. De bel gaat.
Gedurende de rest van de partij is het Twan die het meeste druk weet te zetten. Hij wisselt stoten naar het lichaam af met direkte stoten naar het hoofd. Twan trapt weinig. Zacharia weet zich goed en countert met mooi bokswerk en knieën. Op het einde van de tweede ronde krijgt Zacharia een zware stoot te verwerken, maar hij herstelt zich.
De derde is min of meer hetzelfde verhaal, maar het is nu Zacharia die meer scoort. Net op de bel brengt Zacharia Twan naar de grond met een prachtige heupworp.
Op het einde van de vierde moet Zacharia een zware rechtse hoek incasseren.
Hij gaat niet neer, maar lijkt aangeslagen.
In de laatste ronde lijkt Zacharia last te hebben. Twan wil de partij afmaken en blijft veel druk zetten. Hij plaatst enkele zware hoeken en rechts direkten. Zacharia kan enkele mooie knieën plaatsen, maar ze lijken weinig effect te hebben. Ondanks de vele treffers van Twan, blijft Zacharia toch staan.

Twan Aarts (Calmaro Gym) wint op beslissing.

derde partij:
Rinie Van Gelder (Team Kraus/Superpro) VS Rutger Theunisse (Alfid Gym)

Rutger begint de partij hevig met een stootcombinatie maar Rinie neemt over met een zware cross. Rinie maakt vooral combinaties van direkte stoten gevolgd door hoeken gedurende de rest van de ronde, maar Rutger neemt de meeste op zijn dekking.
Ronde twee opent Rutger met een links rechts combinatie gevolgd door een links low kick
Rinie countert met een zware rechtse direkt en Rutger gaan neer. Rutger krijgt 8-tellen en deze lijken voldoende. Rinie herstelt zich goed en Rutger in achteruit met zware stootcombinaties.
In de derde ronde scoort Rinie met veel harde stoten. Rutger neemt veel stoten en lijkt even last te hebben. Rinie herpakt zich echter tegen het einde van de ronde en kan enkele malen mooi doorkomen.
In de laatste ronde treft een zware cross van Rinie doel en Rutger wankelt. De coach van Rutger vindt het genoeg en gooit de handdoek.

Rinie Van Gelder (Team Kraus/Superpro) wint de partij door opgave.

vierde partij: B-klasse 5X2min.
Jan Pruijmenboom (Siam Gym) VS Robin Van Roosmalen (Van Roosmalen Gym)

Van dit gevecht zag ik spijtig genoeg enkel de laatste ronde. Robin opent de ronde met een regen van stoten, Jan vecht goed terug. Beide vechters lijken wat vermoeid van de vorige rondes.

Jan Pruijmenboom (Siam Gym) wint op beslissing.

vijfde partij: A-klasse 3X3min.
Henri Van Opstal (Team Kraus/Superpro) VS Nedrim Ismaili (Germany)

Tijdens de hele partij is Henri heer en meester. Nedrim kan slecht weinig inbrengen.
De eerste ronde domineert Henri volledig met vooral vlugge stootcombinaties. Nedrim komt slechts enkele malen door, maar Henri kan steeds pareren of uitstappen.
Tweede is hetzelfde verhaal. Henri scoort met enkele zuivere low kicks en tovert een paar mooie gesprongen knieën tevoorschijn. Op het einde van de rond is Nedrim licht aangeslagen. Na de bel komt Nedrim nog door met een een spinning heel kick. Deze mist gelukkig net zijn doel. Deze actie wordt door het publiek met boegeroep onthaald. Mij lijkt het echter niet met opzet gebeurt te zijn. Ik denk dat Nedrim wat van de kaart was door de vele treffers.
In de derde rond gaat Nedrim neer na een goed geplaatste rechtse hoek. Nedrim herstelt zich na 8 tellen, maar Henri laat niet meer los. Hij blijft Nedrim bestoken met combinaties.
Nedrim blijft echter staan.

Henri Van Opstal (Team Kraus/Superpro) wint de partij op unanieme beslissing.

zesde partij: A-klasse 3X3min.
Andy Souwer (Team Souwer) VS Nieky Holzken (Golden Glory)

De partij waar iedereen op zit te wachten: Andy Souwer tegen Nieky Holzken.
Nieky Holzken weet het publiek al goed op te zwepen met zijn opkomst. Maar als Souwer opkomt gaat het publiek helemaal uit zijn dak. Andy Souwer komt op met house muziek en neemt ruimschoots zijn tijd om het publiek nog verder op te warmen. De spanning is te snijden.
Gedurende heel de eerste ronde, controleert Nieky het midden van de ring en drijft Andy in de touwen. Hij maakt hiervoor gebruik van snelle stootcombinaties.
Andy pareert de meeste stoten en scoort veel met goed geplaatste low kicks.
Andy komt enkele malen door met snelle stootcombinaties gevolgd door lage hoeken naar de lever. Andy weet ook één goede middle kick te plaatsen naar de lever, maar Nieky lijkt hier weinig last van te hebben.
De tweede ronde gaat gelijk op met mooie acties langs beide kanten. Nieky blijft druk zetten op Andy. Andy blijft scoren met low kicks en uithalen met stoten naar de lever.
In de ronde komt Nieky door met een mooie bokscombinatie. Andy neemt een hoek en gaat even naar het canvas. Andy staat echter meteen terug op en geeft tekennen oké te zijn. Andy vecht even wat terughoudender, maar kan de druk goed afhouden. Enkele ogenblikken later, lijkt hij volledig herstelt. Hierna is het Andy die druk begint te zetten. Er komen nog enkele mooie acties langs beide kanten en de ronde is ten einde.
Dit was echt een mooie partij.

Andy souwer (Team Souwer) wint op beslissing.

Na de partij neemt Andy nog even de microfoon om zijn fans en Nieky te bedanken.


zevende partij: A-klasse 3X3min.
Germaine De Randamie (Team Slamm) VS Michela de Mancini (Italy)

In de eerste ronde stuurt Germaine haar tegenstandster met een rechtse hoek naar het canvas. Michela krijgt 8 tellen en herstelt zich. Wat later krijgt Michela een frontkick en gaat opnieuw neer.
Het lijkt opnieuw een KO overwinning te worden voor Germaine, maar niets is minder waar. Als bij wonder herstelt Michela zich opnieuw en de partij gaat verder. Germaine lanceert nog enkele combinaties en Michela komt opnieuw in de problemen, maar de bel gaat.
In de tweede lijkt Michela goed herstelt. De rest van het gevecht domineert Germaine volledig, maar ze kan geen knockdown meer forceren.

Germaine De Randamie (Team Slamm) wint de partij op unanieme beslissing.

achtste partij: A-klasse 3X3min.
Benjey Zimmerman (Golden Glory) VS Adnan Redzovic (Fightclub Den Bosch)

Deze partij was echt op weg een mooie strijd te worden. Beide vechters vlieger er in de eerste ronde vol in. Mooie akties langs beide kanten.
In de tweede ronde trapt Adnan op een blok van Benjey en blesseert hiermee zijn been.
Adnan laat zich uittellen en de partij is over.

Benjey Zimmerman (Golden Glory) wint de partij op TKO.

negende partij: A-klasse 3X3min.
Shishido Hiroki (Golden Glory) VS Gallid Raeys (Plaza fightteam)

In de eerste ronde bepaalt Gallid het tempo. Op het einde van de ronde scoort Gallid hard met een goedgeplaatste frontkick.
De tweede ronde eindigt raar. Na een stootcombinatie, lijkt het alsof Shishido wegloopt van zijn tegenstander. Gallid houdt zich even in, maar de scheids reageert niet. Gallid begint daarom weer te combineren. Shishido loopt weg en blijft gebaren maken. Daarop grijpt de scheidsrechter wel in.
Shishido’s schouder bleek uit de kom te zijn. Hij gaf nog aan verder te willen vechten, maar toen de dokter in de ring kwam, bleek dit niet meer mogelijk te zijn.

Gallid Raeys (Plaza fightteam) wint op TKO.

tiende partij: A-klasse 3X3min.
Hasan Aït Bassou (Team Souwer) VS Youssef Akhenni (Fightclub Den Bosch)

Deze partij begon mooi gelijkopgaand. Beide kanten maken mooie akties. Het lijkt een draw uit te gaan tot Youssef in de derde ronde op een zware rechtse direkt loopt.

Hasan Aït Bassou (Team Souwer) wint op KO.

elfde partij: A-klasse 3X3min.
Faldir Chabari (Team Souwer/Team Beast of the East) VS Ali Gunyar (Aldif Gym)

Ali bepaalt het tempo in het begin van de eerste ronde. Hij drijft Faldir in de touwen en brengt hem even in de problemen met een harde hoek. Faldir herpakt zich en lanceert enkele kort krachtige combinaties. Op het einde van de rond scoor Faldir met een mooie heupworp.
De tweede ronde en de ronde verlopen praktisch hetzelfde. Het gevecht is eerder gelijkopgaand; mooie combinaties langs beide kanten en enkele spectaculaire gesprongen trappen en knieën.

Faldir Chabari (Team Souwer/Team Beast of the East) wint de partij op punten.

twaalfde partij: A-klasse 3X3min.
Kikuchi Koichi (Shootboxing Japan) VS Chaïd El Ouladhadj (Plaza Fightteam)

In de eerste ronde scoort Chaïd vooral met zware hoeken. Tegen het einde van de ronde stuurt hij Kikuchi naar het canvas met een rechtste hoek. Kikuchi krijgt 8 tellen en even later is de ronde ten einde.
In de tweede ronde maakt Kikuchi veel snelle combinaties, maar kan weinig schade berokkeren. Chaïd laat geregeld zijn dekking zakken en esciveert prachtig waarna hij steeds countert met dezelfde zware hoeken.
In de derde ronde is het hetzelfde verhaal. Chaïd blijft prachtig slippen en maakt combineert zware hoeken met knieën. Kikuchi kan de meeste aanvallen mooi pareren en komt niet echt meer in gevaar. Af en toe countert hij met snelle trap- en stootcombinaties.

Chaïd El Ouladhadj (Plaza Fightteam) wint op beslissing.

dertiende partij: A-klasse 3X3min.
Chris Van Venrooij (Team Hardcore) VS Khalid Lazaar (Fightclub Den Bosch)

In de eerste gebeurt er weinig. Beide vechters wachten af, zoekend naar een opening.
In de tweede rond wordt er iets meer gecombineerd. In de helft van de eerste ronde krijgt Khalid een knie te verwerken en lijkt even aangeslagen.
In de derde ronde komt de partij pas echt op gang. Chris scoort sterk met rechtse low kicks.

Chris Van Venrooij wint de partij op punten.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie